MENJAR ECOLÒGIC PER A NENS

Totes les persones estem exposats als agroquímics (pesticides, insecticides, plaguicides, fertilitzants...) a través de l'aire, la boca i els ulls. Per això diàriament estem exposats a un còctel de subtàncies químiques provinents del consum d'aliments i del medi ambient. Centres de control i prevenció de malalties han trobat que en el cos humà hi ha rastres de 29 pesticides diferents. Però si parlem de nens la cosa s'agreuja ja que els nenes estan més exposats per ser més vulnerables per seu comportament i per l'estructura del seu cos. Alguns exemples d'aquests comportaments serien:

-Els nens sobretoto els més petits juguen a terra, es porten coses a al boca per reconèixer-les i se senten atrets per recipients amb colors cridaners.

-No estan preparts per detectar riscos ja que el seu judici encara no s'ha desenvolupat completament.

-Els més petits no saben llegir les etiquetes de perill pel que tenen més risc d'un consum de substàncies tòxiques per accident (ambientadors, detergents, productes de les plantes..)

I l'altra raó de pes és que un nen degut a la seva composició corporal, es veurà més afectat per aquests agroquímics que no un adult.

-El seu cos és més petit i està en ple creixements.

-Els nenes tenen la capacitat d'absorbir més substàncies tòxiques que els adults ja que:

*Respiren més aire que els adults i en conseqüència estan més en contacte amb la pols, fums dels cotxes, tòxics, gotes de polvoritzadors..

*Proporcionalment el seu cos necessita menjar i beure més quantitat que dun adult. Per tant, si no són, ecològics i l'aigua és embotellada o filtrada tenen més possibilitats d'intoxicar lentament.

*Tenen més quantitat de pell (per unitat de massa corporal) és més porosa i delicada, que la d'un adult. Pel que absoriran més toxines amb el contacte de sabons, cremes de contacte amb la terra, aigua i aire.

*El seu cos té una menor capacitat de depuració i eliminació de toxines ja que òrgans de depuració com fetge, ronyons, pulmons, intestins, pell estan en desenvolupament.

L'alimentació ecològica suposa un major grau de possibilitats de contaminació per agents externs, però malauradament són més cars, però estaràs invertitn en salut.

A nivell internancional hi ha una sèrie d'organismes oficials que s'encarrguen d'analitzar els riscos, les quantitats màximes permeses d'agroquímics, realitzen controls, auditories, creació de noves lleis perquè no siguin sobrepassats o no es facin servir substàncies no permeses.